A nap zuhanyozással való kezdete nem kielégítő, ha csak gyengén jön a víz a zuhanyzóból. Nos, bár néha meg kell tanulni alacsony víznyomással élni, meg kell adnia vendégének vagy családtagjainak a nagy víznyomás használatának örömét. Az alacsony víznyomás könnyen tönkre teheti a legtöbb gazda hírnevét!

Alacsony a nyomás?

Mindenképpen meg kell oldania az alacsony víznyomás problémáit, és egészséges vízáramlást kell elérnie Ön és jövőbeli vendégei számára. A szomszédjaival való kapcsolatfelvétel segít megérteni, hogy ők is ugyanazt a problémát tapasztalják-e. Ha igen, akkor a város önkormányzati vízrendszerével lehet a probléma. A házi csőrendszerhez hasonlóan az önkormányzati vízrendszer is eltömődhetett, szivároghat, korrózió érheti és dugulás is. Ha a probléma csak az otthonában létezik, akkor ez cselekvésre ösztönözheti. Mielőtt azonban felhívná a szerelőt, saját magának kell tesztelnie a város víznyomását egy működő, tömlőcsatlakozású mérőeszközzel.

Egyszerűen csavarja rá a mérőt egy tömlőcsapra, majd kapcsolja be a csapot. Győződjön meg arról, hogy minden vízfelhasználó berendezés és csaptelep, beleértve a mosógépet és a mosogatógépet, ki van kapcsolva. Szakemberek szerint a 45-50 psi alacsonyabb, míg a 60 jó, a 80 és a felett pedig túl magas. Miután eldöntötte vagy megerősítette, hogy ez egy egész városra kiterjedő víznyomás-probléma-e, most már megteheti a következő lépést. Idővel a csövek ásványi lerakódást produkálnak. Szélsőséges esetekben a cső átmérője csökken, ami a cső teljes eltömődéséhez vezet, megakadályozva ezzel a víz megfelelő áramlását. Ez az eset áll fenn, amikor túl gyengén jön a víz a zuhany alatt, vagy a csapjából csekély csöpögést észlel. Bár egy ilyen szélsőséges esetben a cső egyes szakaszait ki kell cserélnie, gondoskodhat az eldugulásokról azáltal, hogy feloldja az összes ásványi anyagot, amely a megfelelő funkciót összekapcsolja a csaptelep zuhanykabinjaiban és berendezéseiben. Az ecet a legjobb megoldás a rendszer feloldásának.