A vízminőség probléma az egész világon. Az ország egész területén a lakók szennyezett vízzel kapcsolatos problémákat tapasztalnak, és gyakran csak a szennyeződés bekövetkezte után tudnak róla, ami nagyobb károkat okozhat.

Vízminőség javítás

2016 végén egy víznyelő okozta a szennyezett víz szivárgását a floridai Tampán kívül lakók ezreit kiszolgáló nagy víztározóban. A New York Times szerint a lakosokat hetekig nem értesítették a problémáról. Ugyanez a cikk több közelmúltbeli példára hivatkozik, teljesen világossá téve, hogy a vízszennyezés nagyon is valós aggodalomra ad okot. Bár úgy érezheti, hogy a keze meg van kötve, néhány dolgot tehet otthonában, hogy javítsa a vízminőségét. Próbálja ki ezeket a tippeket: vízszűrő használata: a vízszűrő használata eltávolíthatja a baktériumokat, fémeket és egyéb szennyeződéseket. Minél jobb minőségű a szűrő, annál jobban eltávolítja a szennyeződést. Győződjön meg arról, hogy minőségi szűrőt választott és rendszeresen cseréli. Tiszta víztartó készülékek: A baktériumok beszorulhatnak a víztartóba. A felhalmozódás elkerülése érdekében távolítsa el és alaposan tisztítsa meg őket.

A veszélyes hulladékok megfelelő ártalmatlanítása: gondoskodjon a veszélyes vegyi anyagok és egyéb háztartási hulladék megfelelő ártalmatlanításáról. Ha ezt a hulladékot a megfelelő helyen tartja, a veszélyes vegyi anyagok nem kerülnek a vízbe. Tartsa karban a csöveket és a vízvezetékeket: a régebbi csövek vagy a vízvezeték ép állapotában ólmot tartalmazhatnak. Azzal, hogy a vízvezetékét jó állapotban tartja, csökkenti az ólom esélyét a vizében. A szeptikus tartályok megfelelő karbantartása: a szeptikus tartályok túlcsordulhatnak, ha nem tartják őket megfelelően karban. Amikor ez bekövetkezik, hulladék szivároghat a talajba, szennyezve a vízellátást. Olvassa el az EPA tippjeit a szeptikus rendszer karbantartásáról. Tartsa tisztán a viharcsatornákat: az esővíz az ivóvíz nagy szállítója. Azáltal, hogy a viharcsatornákat nem távolítja el a törmelékektől és egyéb anyagoktól, elősegíti az ivóvízellátás tisztaságát.