Túl könnyű a vízvezeték-rendszert természetesnek venni. Mégis, ha valamit minden nap használ, a kopás elkerülhetetlen, és a rendszeres karbantartás elengedhetetlen.

A szolgáltatások fontossága!

Amint azt bármely szerelő és szakember elmondja, létfontosságú tudni, hogy hogyan lehet észrevenni a rendellenességeket a vízvezetékben, hogy mielőbb orvosolhassa azokat. Egy kisebb elzáródás vagy szivárgás gyorsan súlyosabbá válhat, ami költséges javításokat jelenthet, ha hagyják, hogy elszabaduljon. A rosszul karbantartott vízvezeték még a csövek megrepedésének, áradásának nyilvánvaló kockázata nélkül is pénzbe kerülhet. Idővel a kis szivárgások és a laza szerelvények miatt a rendszer elveszíti a vizet, ami viszont befolyásolhatja a víznyomást és az ellátás minőségét. A legnyilvánvalóbb jelek arra nézve, hogy valami nem stimmel, a víz felhalmozódása bárhol a házban. Ha egy helyiség nedvesnek tűnik, vagy ha a penész szaporodik, érdemes ellenőrizni a rejtett csövek szivárgását. Ez azt jelentheti, hogy a szekrénybe, a bútorok mögé kell nézni.

Természetesen, ha bármit észlel, ami csöpög, akkor valószínű, hogy vagy sérült a cső, vagy valamilyen dugulás van a rendszerben. Szivárgás esetén a vízellátás leállításával különítse el a problémás csövet. Ha a probléma egy dugulás, akkor kézzel vagy dugattyúval távolíthatja el az eltömődést. Az olyan anyagok, mint a haj, a zsír és az élelmiszerek felhalmozódása azonban agresszívebb módszert igényelhet, például a csőgörény használatát. Vigyázzon a vegyi lefolyótisztítók használatára, mivel sokan korrozív összetevőkre támaszkodnak, amelyek károsíthatják a csövek belsejét. Különösen óvatosnak kell lennie a tartalék szennyvízzel is, mivel az komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, és megfelelő védelem nélkül nem szabad kezelni. Ha szennyvízszivárgást vagy lerakódást észlel, kérjen szakmai segítséget, mielőtt megkísérelné kezelni.