Mivel a hőmérséklet ismét elkezdett zuhanni, nagyobb az esély arra, hogy a kazán kondenzvezetéke megfagyjon. Ennek eredményeként a kazán kikapcsol, hogy megakadályozza az áradás okozta károkat, mivel a víz nem tud átjutni, így viszont fűtés nélkül marad.

Fagyott kondenzvezeték

A praktikus útmutatónkkal könnyen megoldhatja ezt a problémát, vagy akár meg is akadályozhatja annak előfordulását. Minden kondenzációs kazán kondenzvezetékkel rendelkezik. Ez a cső elküldi a savas szennyvizet, amely akkor keletkezik, amikor a kazán a füstgázokból nyeri ki az energiát a lefolyón kívül és belül. Könnyen megtalálja a kondenzvezetéket, mivel ez a kazánból érkező egyetlen cső, amely nem fémből, hanem műanyagból készül. A kondenzvezeték egy falon keresztül viszonylag alacsonyan, közvetlenül a lefolyó felett húzódik. Ha a kazánja nem működött, akkor a kazánok gyakran hibakódot jelenítenek meg, ha nem, akkor érdekes hangot hallhat a fűtési rendszerből. Először is meg kell találnia a cső azon részét, amely eltömődött, hogy tudja kiolvasztani a megfelelő területet. Gyakran előfordul majd egy kanyar a csőben, ez is a segítségére lesz.

Számos különböző módszer használható felolvasztásra: forró vizes palackot vigyünk fel a területre, meleg ruhával, is megpróbálkozhatunk öntsön rá forró vizet öntözőkanna segítségével stb. Vigyázat! Ne használjon forrásban lévő vizet, mert ez megolvaszthatja a műanyag csövet! Miután kioldotta a csövet, a kazánnak automatikusan újra kell indulnia, de lehet, hogy vissza kell állítania azt. Ellenőrizze a kézikönyvet ezzel kapcsolatban. Megakadályozhatjuk továbbá azt is, hogy ez megismétlődjön. Ehhez a következő dolgokat tehetjük meg: a kondenzátumcső habszigeteléssel történő lefedése megoldás lehet, vagy ha egy egész éjszakán át bekapcsolva hagyja a fűtést stb. Ha segítségre van szüksége a kazán kondenzvezetékének kiolvasztásához vagy szigeteléséhez, vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel és pillanatok alatt megoldódhat a probléma.