A szifon szerelés lehet egyszerű feladat, de sokszor csak annak tűnik. Ha a szifonhoz valaki rosszul nyúl hozzá, könnyedén eltörheti azt, kárt okozva saját magának. Ha a falba épített, a zuhanytálca vagy a kád alatt elhelyezett szifonról beszélünk, ahhoz már hozzáférni sem gyerekjáték. Erre valók a szifon szerelő szakemberek, mint például mi.

Szennyeződnek, deformálódnak, elhasználódnak

Amikor egy szifon cseréjéről beszélünk, nem a szódára gondolunk. A mi szakmánkban a szifonok a csapok alatt találhatók, ezek lényege a csatornarendszerből visszaáramló szagok elleni védekezés. Többféle változata van, a búra szifon például arra is jó, hogy ha beleejtünk valamit a lefolyóba, az nem kerül egyből a csatornarendszerbe, jó eséllyel fennakad az eszköz alján. Bármilyen szifonról legyen azonban szó, közös bennük, hogy egy idő után elromlanak. Szennyeződnek, deformálódnak, egyszerűen elhasználódnak, különösen a műanyagból készült megoldások. A szifoncsere megvalósítható segítség nélkül, de csak akkor, ha jól látható helyen található, és nem jön közbe semmilyen váratlan probléma. Amikor a szétszerelés után látszik csak, hogy közben elrepedt egy teljes cső, vagy visszavonhatatlan kárt okoztunk a szerkezetben, akkor már több gondot csinált a házi szaki, mintha egyből szerelőt hívott volna. Elég rákeresni az interneten, hány részből áll egy ilyen eszköz: azok a darabok nem véletlenül vannak benne, mindnek funkciója van, így amikor az összeszerelés után kimarad egy-kettő, nem érdemes unottan legyinteni. A hibás munka biztosan visszaüt majd.

Mosdó szifon szerelő

A fentiek lényege, hogy a mosdó szifon szerelő egy külön szakma is lehet. Megtérül, ha egy szifon szerelés esetén is a a megfelelő szakember segítségét kérjük. Egy egyszerű mosdószifonnál is ezt gondoljuk, és akkor nem beszéltünk az olyan megoldásokról, mint a falba szerelt eszköz, a zuhanytálca vagy kád alatt található, befalazott eszköz, ami a legköltségesebb és legbonyolultabb a szifonok között. Ezeknél sajnos sokszor bontani kell, szakembereink azonban tudják, hogyan lehet a legkevesebb kárral megoldani a problémát. Hiába hagynak ki egyre több helyen kis ajtókat, amelyeken keresztül benézhetünk a kád alá, egyáltalán nem biztos, hogy egy kevésbé gyakorlott ezermester azon keresztül meg tudja ejteni a cserét. Cégünk viszont több mint 30 éve dolgozik a szakmában, azaz nincs olyan gond, amellyel még ne találkoztunk volna. Ezen felül pedig megvannak azok az eszközeink, amelyek alkalmasak a feladat elvégzésére, ezért tartjuk fent modern gépparkunkat. Szóval a szifon szerelés legyen inkább a mi dolgunk – amit egy laikus tud tenni az ügyért, az az, hogy nem önt olyan anyagokat, például használt olajat a lefolyóba, amellyel tönkre teszi az eszközt.