A jó szakember az ügyfél elmondása alapján képes meghatározni, mi okozhatja a problémát egy dugulás vagy csőtörés során. Sokkal könnyebb és biztosabb azonban a „diagnózis”, ha mindezt meg is nézheti a kamerás csővizsgálat során. Erre való a kamerás lefolyócső vizsgálat, amely a leglehetetlenebb esetekben segíthet megoldani a gondokat.

Mindent megmutat: kamerás csővizsgálat

A kamerás csővizsgálat forradalmi újítás volt a csőszerelés területén, segít ugyanis látni a problémát, amelyre így könnyebb megtalálni a legmegfelelőbb megoldást. Korábban egy dugulás vagy csőtörés esetén előfordulhatott, hogy olyan helyen bontottak, amelyről aztán kiderült, felesleges, mert a probléma gyökerét máshol kell keresni – ez a kamerás módszerrel, valamint egy ahhoz értő szakemberrel immár teljességgel elképzelhetetlen. Cégünknél évtizedes tapasztalat segíti a munkánkat, a gépparkunk a lehető legmodernebb, így a legtöbb problémára megnyugtató megoldást nyújtunk Budapesten és Pest megyében. Szolgáltatásunk folyamatosan, az év 365 napján, napi 24 órában elérhető, ezért az azonnali hibaelhárításban is az élen járunk.

Mikor alkalmazható a kamerás csővizsgálat?

Kamerás csővizsgálat, akkor szükséges, amikor látni kell a problémát, mert például ez módosíthat a megoldás módján. Ilyen eset lehet egy rendszeresen előforduló dugulás, amelyet más módszerekkel már többször próbáltak megszüntetni, mégis mindig visszatér, újra fejfájást okoz a házban vagy lakásban élők számára. Sokszor hívnak minket az építkezésekkel járó kivitelezési hibák felmérésére: ha egy lefolyórendszer hibásan lett összeszerelve, rosszak az illesztések, hiányzik egy tömítés, nincs meg a megfelelő lejtés, azt a kamerás vizsgálat kimutatja. Mindezt felesleges bontás nélkül, gyorsan, tisztán, hatékonyan. Akkor is hasznos, ha olyan tárgy kerül a lefolyórendszerbe, amely sokat jelent a tulajdonosának, és nem szeretne róla lemondani: karikagyűrű, családi ékszer, szerencsepénz és más, hasonló jellegű tárgy is megmenekülhet így. A száloptikás kamerák kiváló minőségben mutatják meg a problémát szinte minden lefolyócső és csatorna hajszálpontos feltérképezésére alkalmasak, ám a kamerázás előtt el kell végeznünk egy duguláselhárítást a pontos eredmény érdekében. Az eljárással lefaraghatóak a felesleges költségek is, hiszen csak olyan munkát végeznek el szakembereink, amelyre valóban szükség van a hiba elhárításához. Sőt a megelőzésben is hatalmas szerepe van: azzal, ha átnézzük a csőrendszert, a közeljövőben várható hibákat is meg tudjuk becsülni, karbantartási munkálatokkal pedig meg tudjuk azokat előzni.