A vízvezetékekkel kapcsolatos problémák mindenféle formában és méretben megtalálhatók, a viszonylag kicsi és olcsó problémáktól kezdve, például a csepegő csap vagy folyó WC, egészen a csatornarendszer tönkremeneteléig vagy egy nagyobb csővezeték-szivárgásig, amely súlyos szerkezeti és anyagi károkat okozhat, valamint egy otthon vagy vállalkozás tartalmának megsemmisítését is jelenti.

Vízvezeték- és egyéb gondok

A csepegő csapok olyan gyakoriak, hogy ritkán találunk olyat, aki még nem tapasztalta volna ezt a problémát. Ez nem csak irritáció forrása, a vízpazarlás felemelheti a vízszámlát, és pénzbe kerülhet. Egy csaptelep egy év alatt több száz gallont csepegtethet el. A csöpögő csapok oka sok esetben egy belső alátét, amely idővel megmerevedett, elszakadt, elkopott vagy elmozdult. Ha ez a probléma, akkor általában szerelő javíthatja, aki rendelkezik alapvető barkácsolási készségekkel és alapvető eszközökkel. A csöpögő csaptelep vízellátását kikapcsolják, a csapot szétszerelik, a hibás alátétet kicserélik, majd a csapot újra összerakják.

Lassan lefolyó mosogató: Ezt a problémát általában a víz áramlását korlátozó dugulás okozza. A konyhai mosogató lefolyója olyan dolgokat tartalmazhat, mint az elakadt zsír és az ételmaradékok. A fürdőszobai mosogatóban az elzáródást valószínűleg csomózott haj és szappan okozza. Az eldugult mosogató eltávolításának módszerei lehetnek a dugattyú használata, a szódabikarbóna és az ecet leöntése vagy a vegyszeres duguláselhárító, vagy a vízvezeték-szerelő kígyójának használata. Ha a problémát nem oldják meg, akkor az idővel valószínűleg súlyosbodni fog, míg végül a lefolyó teljesen blokkolódik. Csakúgy, mint a lassan leeresztő fürdőszobai mosdók, a fürdő és a zuhany lefolyóit is tönkre teheti a haj és a szappan eltömődése. Az elzáródás megszüntetéséhez dugattyút vagy vízvezeték-szerelő kígyót kell igényelni. A szódabikarbóna és az ecet néha feloldhatja a dugulást is.