A víz minden városban jelen van, de sajnos néha jelentős gondot jelent mind a lakástulajdonosok, mind a bérlők és a kereskedelmi ingatlanok tulajdonosai számára. A magas vízszámla nemcsak a pénzügyi költségek miatt problémás, hanem azért is, mert azt jelzi, hogy az értékes víz valószínűleg pocsékba megy valahol.

Magas számla okok és megoldások

A kutatások szerint az átlagos háztartás szivárgása évente csaknem 10.000 liter elpazarolt vizet eredményezhet, az otthonok tíz százaléka pedig napi 90 gallon vagy annál nagyobb mennyiséget pocsékol el szivárgás miatt. A szivárgó csaptelepek a magas vízszámlák másik gyakori okai. Minél nagyobb a szivárgás, annál több víz vész el, és annál nagyobb lesz a vízszámla. Például egy csap, amely másodpercenként körülbelül egy csepegést szivárog, egy nap alatt körülbelül 17 litert pazarolhat el. Szerencsére a szivárgó csapot viszonylag könnyű észrevenni és rögzíteni.

Nem minden szivárgás fordul elő beltérben. Ha van öntözőrendszere a kertjében, akkor egy repedés vagy egy kisebb szakadás lehetővé teszi a víz szivárgását akkor is, ha az öntözőrendszer ki van kapcsolva. Ezeknek a szivárgásoknak a megtalálása kissé bonyolult lehet, különösen, ha az öntözőrendszer vezetékeit nem lehet szabad szemmel látni. A szivárgások észleléséhez előfordulhat, hogy meg kell vizsgálnia, hogy a gyepen szokatlanul nedves foltok vannak-e, vagy füves területek, amelyek dúsabbak, mint a környezetük. Ne feledje azonban, hogy ezek a szivárgás jelek hasonlóak az oldalsó csatorna szivárgásának jeleihez. Bizonyos esetekben az egyik földalatti cső, amely táplálja a vizet az otthoni mérőcsatlakozásból, megrepedhet vagy laza lehet. A nagy vízszámlák mindenkinek fejtörést okoznak ezért figyeljen oda a szivárgásokra, hogy ne pazaroljon vizet és természetesen pénzt sem. Ha elhanyagolja a szivárgásokat később komolyabb problémákat is tapasztalhat.