A WC-javítás nem gyenge idegzetűeknek való munka: legyen szó az öblítési gondról vagy a szivárgó tartály problémájáról, sok minden elromolhat, és fontos, hogy pontosan tudja a problémát, ha vízvezeték-szerelőt kell hívnia. Íme néhány a vízvezetékkel kapcsolatos problémák közül, amelyeket a WC-vel tapasztalhat.

Gyakori WC problémák

A WC-ből nem szabad állandóan folynia a víznek, vagy öblítés után hosszú ideig a WC-csészébe folyni. Ha ez viszont így van, akkor egy WC-szerelő szakember elmondja, hogy problémája van a szivárgással. Nagyon gyakran a magas víznyomás áll a probléma gyökerében. Vízvezeték-szerelője ezt megvizsgálja, mielőtt bármilyen WC-javítási munkát megkísérelne. Az egyik legnehezebb WC-javítási probléma, az eldugult WC, ami túlfolyást okozhat, és a legrosszabb esetben eláraszthatja a fürdőszobát a WC-ből származó szennyezett vízzel. Az ilyen elzáródások okai lehetnek a WC-be leeresztett anyagok, vagy a nem megfelelő öblítési mechanizmus. A kisebb dugulásokat gyakran egy dugattyúval lehet enyhíteni, de ha valami lényegesebb dologra van szükség, akkor a WC-szerelésben jártas személynek meg kell vizsgálnia, mivel a probléma a csőmunkában vagy a vízelvezető rendszerben lehet.

Ha az ön WC-je nem öblíti helyesen, akkor esélye van annak kijavítására, ha egyszerűen felemeli a tartály fedelét és megvizsgálja, hogy a tartályban nincsenek-e megszokott WC-szerelési problémák. A víztartály belsőjében számos dologra kell figyelni: amikor leöblít, egy kart húz a tartály belsőjében – ez tört el? Vagy a rúd, amelyet a kar húz, eltörött, vagy magából a karból vált le? Nézze meg a műanyag membránt (más néven töltőszelepet), hogy ez fel van-e hasadva. Sikeresen emeli a wc a vizet, ha öblít? Vizsgálja meg az úszógömböt, hogy nincs-e tele vízzel, vagy nem akadályozza-e a WC más részeit. Ez néhány egyszerű módszer a WC-vel kapcsolatos kisebb problémák diagnosztizálására, de ha bármilyen jelentős javításra vagy cserére van szükség, mindig tanácsos szakemberhez fordulni.