Gyakran azt tapasztalja, hogy egy száraz napon az udvaron víz gyűlik össze és nevetségesen magas a vízszámla? Mindkettő a földalatti cső szivárgásának jele.

Vízszivárgás a föld alatt

Nyilvánvaló, hogy egy csővezeték-szivárgást otthonában általában nagyon könnyű megtalálni, mert láthatja, hogy a víz összegyűlik a padlón, a mennyezetről lecsöpög, vagy a falak beáznak. De az udvaron egy csőszivárgás megtalálása más lehet. A földalatti csővezeték-szivárgást nehéz megtalálni, mert gyakran a felszín alatt, a kocsibejárók alatt vagy hasonlóan nehéz helyzetekben vannak eltemetve. Nem fog csak emiatt egy nehézgépet bérelni az udvar felásásához, de akkor mit lehet tenni? A földalatti csővezeték szivárgása akkor fordul elő, amikor a földalatti vízvezeték megszakad vagy szivárog – akár hosszában, akár ott, ahol a könyökhöz vagy más szerelvényekhez csatlakozik. Szivárgások és törések előfordulhatnak invazív gyökerek, talaj elmozdulás, vagy fagyása, vagy korrodálása miatt.

Ha arra gyanakszik, hogy a víz szivároghat egy törött csőből, a következő egyszerű teszt biztosan tudatja Önnel. Keresse meg a vízmérőt. A legtöbb lakossági vízmérő az utca közelében vagy a ház előtt található járdaszél mellett helyezkedik el. Jellemzően egy olyan dobozban van, amely el van temetve, és egy fedéllel rendelkezik, amely a dobozt földszinten takarja. E dobozok közül sok betonfedéllel rendelkezik, tehát a fedél meglehetősen nehéz lehet. A doboz fedelét általában úgy emelheti le, hogy egy horgot vagy egy nagy csavarhúzót behelyez egy résbe, majd felemeli a dobozról. A ház vízmérőjének és a főszelepnek a dobozban kell lennie. Gumikesztyűt viselve távolítsa el a szennyeződéseket a mérőről és a szelepről. Kapcsoljon ki minden csapot, berendezést és készüléket, amely vizet használ. NE kapcsolja ki a vízmérő mellett elhelyezkedő fő elzáró szelepet. Vegye figyelembe a vízmérőn található tárcsákat. Néhány vízmérő rendelkezik egy kis tárcsával, amelyet szivárgásérzékelőnek szánnak. Ha ez mozog, a víz valahol szivárog.