Különböző szalagokat használhat a vízvezeték különböző szivárgási problémáinak megoldására. A szivárgó csőkötések rögzítéséhez használjon csőmenetes szalagot, amelyet néha „teflonnak” neveznek. Használjon szilikont, amelyet néha „önegyesítőnek”, „önolvadónak” vagy „szivárgásjavító” szalagnak neveznek a hajszálrepedések vagy más csővezeték-szivárgások kijavítására.

A Szivárgó szalag

Kétféle szalagot használnak általában a szivárgó csőjavítás során: csőmenetes szalag és szilikon szalag. Mindkettő általában kapható a boltokban, és különböző alkalmazásokkal rendelkezik. Csőmentes szalag: a csőmenetes szalagot „menetzáró szalagként”, „PTFE szalagként”, „teflonszalagként” vagy „vízvezeték-szerelő szalagként” ismerheti. Segítségével vízzáró tömítést hoznak létre a vízvezeték csatlakozásai között, valamint kenik az illesztések közötti kapcsolatot a simítás és a szétszerelés megkönnyítése érdekében. Szilikonszalag: A szilikonszalagot „önegyesítő szalagnak” vagy „önolvadó szalagnak” is nevezik, mert csak öntapadó. Más szalagokkal ellentétben valójában nem tapad a csőhöz; csak önmagához. A szilikonszalagot egy csővezeték köré lehet tekerni, hogy megbízhatóan tartós és vízálló ideiglenes tömítést képezzen. Mikor használjam az egyes csövek szivárgó szalagjait?

Amint azt a fentiekben megjegyeztük, a csővezeték és a szilikonszalagok alkalmazása nagyon eltérő. A csőmenetes szalag nem fog hatékonyan működni a nem csatlakozó csövek szivárgásán, és soha nem szabad szilikon szalagot ragasztania a cső meneteire. Ehelyett győződjön meg arról, hogy az egyes szalagokat csak a megfelelő alkalmazáshoz használja: Szivárgó hajlások: Ha a cső hajlatai szivárognak, akkor valószínűleg azért, mert a közöttük lévő kapcsolat meglazult, vagy a csatlakozást tömítő szalag vagy gitt elhasználódott. A csőszálas szalag mindkét problémát orvosolhatja. Ha azonosítja, hogy a cső szivárgása egy illesztésből származik, akkor szerezzen be egy csőmenetes szalagot.