Ha új fürdőszobát tervezünk, akkor az új WC kiválasztása nem biztos, hogy annyira fontos, mint az új kád vagy zuhanyzó kiválasztása, de bőven van választék – és rengeteg gondolkodási lehetőség is. Figyelembe kell venni a stílust, az arányokat, a vízhasználatot és azt, hogy mennyit költene rá.

WC típusok

A falhoz illeszkedő WC-k a padlón állnak. Jó választás a letisztult, modern megjelenés érdekében, és segíthetnek abban, hogy egy kis fürdőszoba a lehető legtágasabb legyen. A tartály a csésze mögé van rejtve vagy egy speciálisan kialakított egységben található, de akár a falban is lehet. Nincsenek csövek rajta, így a beszerelés gondtalan és a szoba takarítása könnyebb. A tartályt általában külön értékesítik, ezért vegye figyelembe ezt a költséget, amikor új fürdőszobája költségvetését tervezi. A falra akasztott WC-k modernnek tűnnek, és bármelyik helyiséget nagyobbnak mutatják, mert a padló egészen a falig látható, amelyen a vécé van felfüggesztve. A tartály el van rejtve a falban, és csövek nem látszanak rajta.

A telepítéshez favázra lesz szükség, így ez jobb választás az új fürdőszobákhoz, tehát ha új fürdője van, akkor nem érdemes egy régebbi vécét visszaszerelni. A magas és alacsony szintű tartályos WC-k kiegészítik a többi hagyományos berendezést, hogy a fürdőszoba régies stílusa legyen. A tartály a falra van szerelve, és az öblítés gyakran kar vagy tárcsa kivitelezésű. A kagyló a padlón áll, és a kettőt az öblítőcső köti össze. Ideálisak a magas mennyezetű helyiségekhez, kihasználva a szoba magas arányait, de az alacsonyabb mennyezetű helyiségben is megjelenhet, mivel rövidebb öblítőcsővel ellátott darabok is léteznek. A sarok WC-k tartályának alakja úgy van kialakítva, hogy közvetlenül a szoba sarkába illeszkedjen, hogy helyet takarítson meg egy kis fürdőszobában vagy ruhatárban. A talajvezeték a normál módon távozik. Ha tehát szűkös a hely a fürdőszobában akkor a legjobb befektetés a sarok WC lehet.