A WC az egész fürdőszoba padlójára szivárog, és még nem találta meg a forrást? Hogyan lehet megtalálni és kijavítani a szivárgás okát, mielőtt a valódi kár bekövetkezne?

Szivárgó WC-tartály

A háztulajdonosok által tapasztalt legnagyobb problémák egy része lassanként kezdődik, majd hirtelen már nem lehet irányítani – és a Wc szivárgások éppen ezt az utat követik. Egy hajszálrepedés miatt akár néhány csepp is kiszivároghat, de sokkal nagyobb (és költségesebb) problémává válhat, ha nem azonnal kezelik. Az alábbiakban megtudhatja a szivárgó WC-k leggyakoribb okait. Ezek segítenek a probléma pontos meghatározásában és megoldásában, így megakadályozhatja a víz szivárgását a WC-ből – és megakadályozhatja, hogy készpénz szivárogjon ki a pénztárcájából. A leggyakoribb típusú szivárgás a WC-tartály alján jelentkezik, és általában a tartály öblítés utáni ürítésével és újra töltésével jár.

A tettes? Gyakran kopott alátét okozza (a nagyméretű gumialátét, amelyet néha tartály-tál tömítésnek hívnak, és amely lezárja a WC-tartály alján lévő nyílást), vagy omladozó gumialátétek a tartály alsó részén lévő csavaroknál. Ezen alátétek bármelyike ​​idővel tönkre mehet a kemény víz vagy ásványi anyagok hatásának eredményeként, de mindegyiket viszonylag könnyű kicserélni. Először kapcsolja ki a vízellátást a falnál, majd öblítse le a WC-tartályt. Válassza le a vízellátást a tartályról, majd állítható csavarkulccsal távolítsa el a csavarokat, anyákat és alátétjeiket a tartály aljáról. Emelje fel a tartályt, fordítsa az oldalára, és távolítsa el az alátétet az aljáról. Egy másik potenciálisan problémás mechanizmus a gömbcsap, amely felelős a WC-tartály feltöltéséért. Ez, valamint a töltőszelep idővel meghibásodhat. Mivel csak egy anyával és alátétekkel van rögzítve a tartályhoz, a gömbcsap mechanizmusának cseréje egyszerű és általában körülbelül 2000 ft-ba kerül.