Problémái vannak a vízvezeték rendszerével? Gyors megoldásra lesz szüksége – a víz egy pillanat alatt több százezer forintos károkat okozhat otthonában.

Vízvezeték gondok

A vízvezeték-szerelő néhány ezer forintba kerülhet óránként. Ez csábíthatja a vízvezeték-javítások barkácsolására, hiszen a YouTube segíthet ebben, igaz? A gázszivárgás ritka, de veszélyes az emberi egészségre és az életünkre. A legjobb esetben azonnal felismerheti a rothadt tojás szagát, lehetővé téve, hogy egyszerre minden élőlénnyel együtt kiüríthesse a házat. A legrosszabb eset az, ha a lakókat kórházba küldik, vagy a ház felrobban. Hívja fel a földgáz kezelésére tanúsított szerelőt, ha gázszivárgás jeleit tapasztalja. Ugyanez vonatkozik minden gázzal kapcsolatos problémára is. A csövek elzáródása gyakran az áradás oka. Ez arra készteti az embereket, hogy azt gondolják, hogy a megoldás olyan egyszerű, mint a dugulás orvoslása.

Az eltömődés azonban lehet, hogy messze van a csövektől; ebben az esetben a barkácsolók számára nem elérhető. Ha megpróbálja elérni, károsíthatja a csöveket, miközben több áradáshoz (és költségesebb megoldáshoz) vezet. Ezenkívül az áradásnak más okai is vannak, például a fa gyökerei. Ennek kezelése nehéz – vagy lehetetlen – egy tapasztalatlan háztulajdonos számára. Egy másik tévhit a háztulajdonosok esetében az, hogy maguk tudják kijavítani az eldugult csatornákat. A lefolyótisztítókat könnyű megvásárolni, és azt állítják, hogy képesek feloldani a legmakacsabb dugulásokat. És ha a vízvezeték-kígyók mindig rendelkezésre állnak a boltban, ki akadályozhatja meg a barkácsolást? Amit azonban a vegyi anyagok állítanak, az némileg igaz, de amit nem mondanak el, az az, hogy roncsolják a csöveket is. A kígyók rövid távon hatékonyak lehetnek, de a profik felszereltsége hatékonyabb. A szennyvízcsatorna dugók javítása még bonyolultabb. Az átlagos lakástulajdonos egyébként nem fér hozzá a csatornavezetékekhez. Ezekhez a problémákhoz speciális gépekre van szükség.