Mindenféle oka van annak, hogy a vízmelegítője nem termel elegendő forró vizet. Lehet, hogy túl kicsi, rosszak a beállítások, vagy komolyabb probléma lehet. Az üledék felhalmozódása, a törött csövek vagy fűtőelemek és a szivárgások mind eltüntethetik a forró vizet.

Fogyó forró víz

Ha pontosan meghatározza, hogyan fogy el a forró víz, akkor megoldhatja a problémát. Az alábbiakban megtalálja a melegvíz-problémához leginkább illő leírást, hogy megtudja, mi történik. Ha úgy tűnik, hogy forró vize véletlenszerűen folyik hidegen és melegen, akkor üledék keletkezhet a vízmelegítő tartályában. Az üledék gyorsabban épül fel, ha kemény vize van, ha a csövei régiek, vagy ha az anódrúd elhasználódott. Az üledék felhalmozódása kevesebb helyet hagy a forró víz számára a tartályban. Túl sokat képes elnyelni a fűtőelem által termelt hőből. Először próbálja meg öblíteni és üríteni a tartályt. Javasoljuk, hogy vagy saját maga végezze el, vagy a szakemberek végezzenek egy teljes lefolyást és öblítsék le évente egyszer. Ha öblítés után is folyamatosan fogy a forró víz, akkor lehetséges, hogy túl sok üledék képződött.

Sajnos a probléma megoldásának egyetlen módja a tartály cseréje. Valójában gyorsan ki kell cserélnie, különben felrobbanhat. A legtöbb vízmelegítőnek két fűtőeleme van: az egyik a tetején, a másik az alján. A legfelső fűtőelem ismételten felmelegíti a vizet a tartály teteje közelében. Az alsó fűtőelem felmelegíti a tartályba adott összes vizet, hogy állandó meleg hőmérsékleten tárolja. Legalábbis ezt kellene tennie. Ha az alsó fűtőeleme leáll, akkor a tartályában lévő víz nagy részét nem melegíti fel megfelelően. Ehelyett kénytelen lesz támaszkodni arra a kis vízmennyiségre, amelyet a legfelső eleme felmelegít. Amikor ez a víz elfogy, a vízmelegítő helyett melegítetlen vizet küld Önnek, ami miatt Ön túlságosan is ismeri a hideg vizes zuhanyzást. A probléma megoldásához cserélje ki a tartály alsó vízmelegítő elemét.