Az infravörös melegítő kalkulátor segítségével meghatározhatja a kívánt fűtőberendezések méretét. Könnyebb és pontosabb viszont ezt a számítást kézzel elvégezni.

Infravörös panelek

Infravörös panelek széles választékát kínáljuk, amelyeket különféle méretű helyiségek és egyéb helyiségek melegítésére terveztek. Számos szempontot kell figyelembe venni, ha infravörös paneleket szeretne telepíteni otthonába vagy vállalkozásába. A panel felszerelésekor arra kell gondolni, hogy a rendszer a leghatékonyabb a mennyezetre szerelve. Ha a melegíteni kívánt helyiség elég hosszú, mint például egy nappali/étkező, vagy L alakú szoba, akkor jobb, ha két kisebb panelt használunk, amelyek egyenletesen vannak a mennyezeten vagy a fal mentén helyezkednek el. Csak ne feledje, hogy felmelegíti azt, ami a panel helyén található. Bár idővel egy egész szobát felmelegít, bármi, ami nem illeszkedik a panelekhez, hosszabb ideig tart, amíg felmelegszik.

A panelek egyenletesebb hőt biztosítanak, ha a szoba közepére helyezik, vagy azonos távolságra helyezkednek el egymástól. Teljesen rendben van azonban, ha a panelt a szoba ülőhelyeihez közelebb illeszti, ha a lehető legrövidebb időn belül a legtöbbet akarja kihozni a fűtésből. A tárgyak elnyelik, sugározzák és visszaverik az infravörös sugarakat. Ez a tárgytól függően különbözik: a fémek többet tükröznek, mint például a falak és az ablakok. Amikor a panelt a falhoz illeszti, próbálja meg, hogy ne illessze a panelt az ablakkal szemben, mivel az infravörös sugarak áthaladnak az üvegen, így kevésbé hatékonyak, mivel a hő nem szívódik fel annyira. Ha a helyiség rosszul szigetelt vagy hajlamos a huzatra, akkor célszerű nagyobb méretet vásárolni. Természetesen csapatunk és szakembereink részletes tanácsokat tudunk nyújtani ezzel kapcsolatban, főleg ha nem biztos abban, hogy pontosan mekkora infravörös panelre lenne szüksége otthonában.