Ami a vízvezeték-igényeit illeti, sok választási lehetőség van. Fontos a műanyag vagy rézcsövek közötti döntés az építmény számára. Ha anyagot cserél a projekt közepén az pazarolt időt és pénzt jelenthet, mivel több alkatrészt és adaptert kell vásárolnia a különféle csőanyagokhoz.

Különböző megoldások

Mielőtt elkezdené a munkát, el kell döntenie, hogy rézcsövet vagy műanyag csövet használ (PVC). A rézcsövek a vízvezetékcsövek hagyományos formái. A szerelők és szakemberek számára az alkatrészek rugalmasságát kínálja. Ez a csövek szigetelésénél nagyon népszerű választás. Bár sok ideje volt a vízvezeték-szerelés piacvezetője, valóban ez a legjobb megoldás az Ön számára? A rézcsövek régóta jól működnek otthonukban. A lágyabb anyagának és rugalmasságának köszönhetően a rézcsövek népszerűbbek, mint más fémek, valamivel jobban ellenállnak a vízkorróziónak, mint más fémcsövek, és általában tartósabbak, míg a műanyag csövek nem.

Mivel a réz még mindig fémes jellegű, ez egy hővezető, ami azt jelenti, hogy a víz vagy a hűtés elveszhet a víz utazásakor. Ez veszélyt jelent a gyermekekre is. Ha egy rézcsövet szabadban (vagy akár beltéren) tárolnak, ahol a gyerekek rá tudják tenni a kezüket, fennáll a károsodás veszélye. Ennek ellenére a rézcsöveket egész idő alatt csak azért használták, mert jó anyag, amely hosszú ideig tart. A műanyag csövek népszerűsége egyre több tényezőnek köszönhető, nevezetesen a rugalmasságnak és az árnak. Noha van néhány általánosítás, amely a különböző típusú anyagokra vonatkozóan elvégezhető, a polivinil-klorid (PVC) az egyik leggyakrabban használt műanyag cső. Amikor megpróbálja eldönteni, hogy a réz vagy műanyag vízvezetékek működnek-e az Ön számára a legjobban, feltehet néhány kérdést. Vajon a csövek szabadban lesznek-e, heves hőnek vannak kitéve, különféle típusú szervetlen anyagokkal? Nyilvánvaló, hogy a rézcsöveknek és a műanyag csöveknek sokféle előnye és hátránya van. Ha kétségei vannak, mindig kérdezzen meg egy tapasztalt szakembert.