Mozgalmas napok ezek a radiátor szakemberek számára. Az összes radiátor telepítőt összehozták, hogy egy orvosi rendelőben egy nap alatt 39 termosztatikus radiátor szelepet illesszenek össze. Ezúttal nem kazánt szereltek, vagy bojlert, hanem termosztatikus radiátorszelepeket.

Termosztatikus radiátorszelep

A telepítést a lehető leggyorsabban el kellett végezni az orvosok és a betegek körében, a lehető legkevesebb zavarással. Ez magában foglalta a csővezeték átalakítását és kiterjesztését az új, egyenes és ferde szelepekhez. A csővezetékek egy része nem volt hajlandó „együttműködni”, így néhány szerelő aqua vákuummal és egy hosszú tömlővel készültek fel, és elintézték ezeket a nehezebb radiátorokat. Mivel az egészségügyi személyzetnek csendben kellett lennie a pácienseikkel, a vákuumot be kellett tenniük a hátsó ajtó elé, és egy hosszú tömlőcsővel kellett lemerülniük az egyes radiátorokhoz. Ezután ebéd következett a főutcai kávézóban, majd elvégezték, hogy a lezárt rendszer minden légtelenítő kulccsal együtt az összes szakaszban tartsa a nyomást. A szelepeket kicserélték, mivel a meglévők régiek voltak, emiatt több radiátor leállt.

A fűtés kikapcsolásakor a nyári hónapokban mindig hagyja nyitva a termosztatikus szelepeket, ez inkább távol tartja a csapokat, és nem hagyja, hogy beszoruljanak a szeleptestekbe. Ha tanácsot szeretne kapni a központi fűtésének minden aspektusáról, forduljon csapatunkhoz. A termosztatikus radiátorszelep, más néven TRV, önszabályozó radiátorszelep, amely melegvíz-fűtési rendszerhez csatlakoztatott radiátorokra van felszerelve. A TRV-k úgy működnek, hogy érzékelik a helyiség levegő hőmérsékletét, és a kívánt hőmérséklet elérésekor beállítják a radiátorba belépő forró víz áramlását. Az egyes radiátorokhoz felszerelve könnyen szabályozhatja az egyes helyiségek hőmérsékletét. A kormány javasolja a termosztatikus szelepeket az energiatakarékosság miatt.